Nieuws

Aon Hewitt Nederland op overnamepad

Aon Hewitt gaat zich meer richten op fiduciair vermogensbeheer, onder andere door middel van overnames.

Aon Hewitt gaat zich meer richten op fiduciair vermogensbeheer, onder andere door middel van overnames. Dat zegt Pascal Hogenboom, bestuursvoorzitter van Aon Hewitt Nederland in een interview met het pensioenvakblad IPE.

“Wat betreft fiduciair management zijn we op zoek naar niet-organische groei. Dat kan gaan via samenwerking of via een overname in Nederland.” Hij zoekt ook samenwerking met een IT-partij als onderdeel van majeure investeringen in de IT-infrastructuur van het bedrijf.

Volgens IP is sprake van een heroriëntatie van het bedrijf op fiduciair management. In Nederland geeft Aon Hewitt advies aan klanten met een totaal beheerd vermogen van 48 miljard euro. Het fiduciaire advies bedraagt op dit moment 100 miljoen euro en is ondergebracht in United Pensions, een in België gehuisveste dochter die internationaal pensioenadvies geeft. In het Verenigd Koninkrijk is het fiduciaire advies met een totaal belegd vermogen van 14,2 miljard euro al groter.

Internationale ambities

Hogenboom heeft internationale ambities voor de Nederlandse tak van het bedrijf. Hij ziet vooral mogelijkheden in Italië en Duitsland. Het bedrijf zal zich vooral richten op vaste bijdragen pensioenplannen (defined contributions). De principes van dat systeem zijn veel uniformer dan dat van een vast uitkeringen (defined benefits) plan, aldus Hogenboom.

Volgens de bestuursvoorzitter is Aon Hewitt met diverse partijen in gesprek. Hij sluit niet uit dat het bedrijf de administratieve taken die het op dit moment verricht voor twintig Nederlandse pensioenfondsen zal overdragen. Dit is echter een tweede optie, stelt Hogenboom in het artikel.

In de verenigde Staten heeft Aon Hewitt dergelijke taken al overgedragen aan Blackstone. De administratieve taken van de Belgische dochter United Pensions zijn al overgedragen aan APG-dochter Inadmin. Dat is volgens Hogenboom mede gedaan vanwege de internationale ambities van Inadmin.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen