Nieuws

ETF helpt bij onzekerheid

Institutionele beleggers wenden zich steeds vaker tot ETF’s in tijden van volatiliteit.

Institutionele beleggers wenden zich steeds vaker tot ETF’s in tijden van volatiliteit. Dat concludeert het Europese over-the-counter-platform Tradeweb op basis van de eigen handelsvolumes in de laatste twee maanden van het vorige jaar en de eerste maand van het nieuwe jaar. Die liggen flink hoger in vergelijking met het eerdere maandrecord, dat dateert van juni 2016.

Volgens Tradeweb tonen de hogere handelsvolumes aan dat ETF’s steeds vaker gebruikt worden in volatiele tijden door institutionele beleggers om tactische posities in te nemen en om portefeuilles te beschermen door te spreiden over macro-economische ontwikkelingen, valuta en risico’s.

In november vorig jaar, de maand van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd met name belegd in aandelen-ETF’s die zich richten op ontwikkelde markten. Obligatie-ETF’s werden juist van de hand gedaan.

De patroon kantelde in januari toen markten zich aanpasten aan het nieuwe politieke landschap. Er werden minder Amerikaanse aandelen-ETF’s gekocht, terwijl Europese aandelen-ETF’s en opkomende markten obligatie-ETF’s juist in trek waren. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie