Nieuws

NN IP breidt ESG-team uit

Adrie Heinsbroek wordt hoofd van het verantwoord beleggen-team van NN IP dat nog twee nieuwe leden verwelkomt.

Adrie Heinsbroek wordt hoofd van het verantwoord beleggen-team van NN IP dat nog twee nieuwe leden verwelkomt. Dat zijn Faryda Lindeman en Johan van der Lugt.

Het ESG-team van NN Investment Partners richt zich op de verdere ontwikkeling van verantwoord beleggen, ondersteunt de beleggingsteams bij de ESG-integratie en het actieve aandeelhouderschap en adviseert klanten. Het team valt onder Hans Stoter, chief investment officer bij NN IP.

Adrie Heinsbroek heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid en ESG-integratie. Hij was eerder hoofd duurzaamheid bij de Belgische tak van ING Bank, werkte daarvoor als senior adviseur duurzaamheid bij ING Bank en als senior analist/strateeg voor verantwoord beleggen bij het ING Investment Office.

Sustainalytics

Faryda Lindeman gaat aan de slag als senior corporate governance specialist. Ze komt over van ESG-onderzoeksbureau Sustainalytics, waar ze manager was van het corporate governance research-team. Eerdere functies waren onder meer adviseur verantwoord beleggen en governance bij MN en teamleider bij Institutional Shareholder Services.

Johan van der Lugt wordt senior ESG-specialist. In die rol draagt hij bij aan de verbetering van de ESG-integratie in het beleggingsproces van NN IP. Hij komt over van Robeco, waar hij senior aandelenanalist voor de financiële sector was, met een sterke belangstelling voor corporate governance en ESG-integratie. Ook was hij lid van het Research Committee van het Nederlandse corporate governance-platform Eumedion

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen