Nieuws

Instroom Pimcofondsen versnelt

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde kwartaal bij elkaar.

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan nieuw geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde kwartaal bij elkaar, aldus Bloomberg.

Dit zou een indicatie kunnen zijn dat het lek bij de vermogensbeheerder definitieg boven is. Het vertrek van obligatiebelegger Bill Gross naar Janus Capital en de teleurstellende resultaten van fondsen daaraan voorafgaand, zorgden voor flinke daling van het beheerd vermogen.

De laatste twee kwartalen van 2016 was er sprake van instroom van geld en in het vierde kwartaal van vorig jaar was de operationele winst het hoogste sinds het derde kwartaal van 2014. En nu kan de fondsmanager uit Californië dus al aangeven dat 2017 goed van start is gegaan. 

Lees ook: Reorganisaties bij Pimco & Pimco nog last van vertrek Gross

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie