Nieuws

Fondsmanagers banger voor Le Pen

Fondsmanagers zijn banger voor uitkomst van de Franse (Le Pen) dan Nederlandse verkiezingen (Wilders) meldt Bloomberg.

Fondsmanagers lijken banger zijn voor de Franse (Le Pen) dan voor de Nederlandse verkiezingen (Wilders), concludeert Bloomberg.

Wij trappen hier de verkiezingsrondes in Europa in 2017 op 15 maart af. Fondsmanagers lijkt het echter niet uit te maken of de PVV van Geert Wilders wint of niet.

Nederlandse beleggers weten dat het land wel doordraait als er langdurige coalitiebesprekingen zijn en wie er wel en niet met de PVV van Wilders willen samenwerken in een coalitie.

Ondertussen daalt het aantal mogelijke zetels van de PVV in het parlement, met nog een maand te gaan voor de verkiezingen, aldus Bloomberg.  

 

Franse dreiging

Maar een eventuele winst voor de PVV zou wel een goede indicatie zijn of de Franse rechts-nationalistische Marine le Pen een kans maakt om door de eerste ronde van de presidentiele verkiezingen te komen.

De Franse economie is de twee na grootste van de euroregio en de mogelijke verkiezing van een populistische kandidaat zorgt voor de nodige onzekerheid onder beleggers. Na de Brexit en de verkiezing van Trump, zitten ze daar niet meer op te wachten. 

Commerzbank verwacht dat er bij verkiezing van Le Pen een kapitaaluitstroom zal komen uit Frankrijk. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie