Nieuws

MSCI lanceert vijf nieuwe ESG-indices

Indexaanbieder MSCI lanceert vijf nieuwe duurzame indices, die zich richten op bedrijven die onderscheidend zijn in ESG.

Indexaanbieder MSCI lanceert vijf nieuwe duurzame indices, die zich richten op bedrijven die onderscheidend zijn in ESG.

De indices worden toegevoegd aan de al bestaande ESG-indexfamilie van ruim 700 duurzame indices, waarin inmiddels 52 miljard euro is belegd.

De nieuwe indices zijn de MSCI ACWI ESG Universal, MSCI World ESG Universal, MSCI Europe ESG, MSCI Emerging Markets ESG en MSCI USA ESG Universal. Ze wijken af van hun marktgewogen moederindices door bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid een zwaardere weging toe te kennen.

Bedrijven die de internationale ESG-normen schenden worden uitgesloten. Daarbij moet worden gedacht aan het niet respecteren van arbeidsrechten of bedrijven die omstreden wapens zoals landmijnen of chemische wapens produceren.

Twee bestaande groene indices veranderen in juni van naam. De MSCI ACWI ESG heet dan MSCI ACWI ESG Leaders en de MSCI ACWI Socially Responsible wordt omgedoopt in MSCI ACWI SRI.

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie