Nieuws

Actiam steunt groener Shell

Vermogensbeheerder Actiam steunt een resolutie waarin een club van groene aandeelhouders Shell oproept om te verduurzamen.

Vermogensbeheerder Actiam steunt een resolutie waarin een club van 'groene aandeelhouders' Shell oproept te verduurzamen. De resolutie wordt ingediend op de aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasconcern op 23 mei 

In de resolutie van Follow This wordt Shell gevraagd om het voortouw te nemen in de transitie naar duurzame energie door ambitieuze doelen vast te leggen en te publiceren. Follow This is een beweging van groene aandeelhouders van Shell.

Dennis van der Putten, hoofd verantwoord beleggen bij Actiam vindt het een goede eerste stap dat Shell de eigen CO2-uitstoot laat meetellen bij de variabele beloning van het management.

In mei vorig jaar steunde Actiam ook de ingediende resolutie van Follow This. Het belang van Actiam, het fondshuis van Vivat, in Shell bedraagt circa 170 miljoen euro. 

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie