Nieuws

BinckBank stopt mogelijk met naam Alex

BinckBank overweegt een naamverandering van Alex, waar de rendementen tegenvallen en beleggers weglopen.

BinckBank overweegt een naamverandering van Alex, waar de rendementen tegenvallen en beleggers weglopen. 

In plaats daarvan overweegt topman Vincent Germyns BinckBank de laagdrempelige vermogensbeheerpropositie Laten Beleggen, bedoeld voor vermogens vanaf 25.000 euro, te lanceren in Nederland, meldt De Financiële Telegraaf. Deze in december vorig jaar in Belgie gelanceerde online beheerdienst maakt gebruik van eigen passieve paraplufondsen.

BinckBank gaat klanten mogelijk meerdere vermogensbeheerconcepten aanbieden. Germyns sluit niet uit dat de naam Alex sneuvelt.

Alex Vermogensbeheer

De donkere wolken boven Alex Vermogensbeheer willen maar niet verdwijnen. In 2016 bleef de vermogensbeheerder voor de tweede keer in drie jaar achter bij de markt. Voor drie van de vijf beleggersprofielen was het rendement negatief.

Vorig jaar trokken klanten 1,3 miljard euro terug uit Alex, waardoor het beheerd vermogen van BinckBank met 11% daalde.

Ook kleeft aan het merk Alex een smetje na klantenclaims en een boete van de AFM voor misleidende reclames. In januari dit jaar schikte BinckBank voor acht miljoen euro met de belangenbehartigers Vermogensmonitor en VEB over misleidende reclame en informatie voor Alex Vermogensbeheer. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie