Nieuws

Europese obligaties overgewaardeerd

De goede tijden voor obligatiebeleggers zijn nog niet voorbij, maar Europese obligaties zijn te duur, aldus Mirabaud.

De goede tijden voor obligatiebeleggers zijn nog niet voorbij, maar Europese obligaties zijn te duur, aldus Andrew Lake van Mirabaud. 

Lake beheert verschillende obligatiefondsen voor Mirabaud. Hij zegt dat beleggers bang zijn dat bepaalde obligaties meer dan voldoende gewaardeerd worden. 

En die zijn er ook: Bijvoorbeeld staatsobligaties. Beleggers zijn terecht terughoudend met deze obligaties, aldus Lake tegen Citywire. 

In telecom en energie

Europese obligaties noemt Lake overgewaardeerd en hij is niet van plan in die regio te beleggen met het wereldwijd beleggende obligatiefonds van Mirabaud.

Hij ziet meer in Amerikaanse bedrijfsobligaties, bijvoorbeeld schuld van telecombedrijf Sprint. Hij ziet ook kansen voor schuld van energiebedrijven. Het technische momentum voor obligaties van bedrijven in deze sector noemt hij sterk.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie