Nieuws

Rendement vermogensbeheerders 6,9%

Het rendement van vermogensbeheerders over 2016 bedraagt gemiddeld 6,9% voor het offensieve profiel, aldus Beleggingsmatch.

Beleggingsjaar 2016 gaat voor de meeste vermogensbeheerders de boeken in als een uitdagend, maar positief jaar, aldus Beleggingsmatch. Door een eindsprint in het 4e kwartaal hebben de meeste partijen een positief resultaat behaald in alle profielen. De rendementen lopen op tot gemiddeld 6,9% in het zeer offensieve profiel.

In een gemiddeld profiel is in het vierde kwartaal een nettorendement van gemiddeld 2,4% behaald. Het totale nettorendement in 2016 komt hierdoor uit op 5,4%. Met name de offensieve profielen profiteerden in het vierde kwartaal van de wereldwijde groei van aandelenbeurzen.

Het gemiddelde rendement in het zeer offensieve profiel was 5,8%. Hierdoor komt het totaalrendement in 2016 uit op 6,9%. De defensieve profielen hebben een slechter resultaat laten zien in het vierde kwartaal. Gemiddeld werd in het zeer defensieve profiel een negatief rendement van -0,4% behaald. Hierdoor komt het totaalrendement in 2016 uit op 3,1%.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie