Nieuws

Trump kan EMD-rally niet stoppen

Trump of geen Trump: emerging market debt gooit de handdoek niet in de ring verwacht JP Morgan Asset Management.

Trump of geen Trump: emerging market debt gooit de handdoek niet in de ring verwacht JP Morgan Asset Management.

Tamelijk onverwacht hebben opkomende marktenobligaties hun sterke prestaties na de overwinning van Trump voortgezet. Na een kortstondige initiële uitverkoop vanwege de protectionistische koers die de Amerikaanse president wil varen en wat uitstroom uit de beleggingscategorie volgde de ommekeer.

Het rendement dit jaar in Amerikaans dollars van lokale valuta staatsobligaties is 1,8%, terwijl de spreads van harde valuta-obligaties en staatsobligaties aanzienlijk verkapt zijn in vergelijking met de periode voor de Amerikaanse verkiezingen.

Rally houdt aan

De rally aan, schrijft JP Morgan AM in het wekelijkse bond bulletin, al is het maar omdat. de reële rente in opkomende markten aantrekkelijk is in vergelijking met de rest van de wereld. Maar er is meer aan de hand: “Opkomende marktenschuld wordt ondersteund door de aantrekkende fundamentals en technische factoren,” aldus de amerikaanse vermogensbeheerder.

Macro-economische data van opkomende markten laat al een aantal maanden op rij verbetering zien. De regio heeft ook baat van enkele op zichzelf staande technische factoren zoals de gestabiliseerde olieprijs en het feit dat de Amerikaanse rente niet idioot hard oploopt.

JP Morgan AM heeft een voorkeur voor Latijns-Amerikaans schuldpapier, uitgezonderd Mexico. Ook Rusland en Indonesië behoren tot de favoriete landen. Daarnaast verkiest de asset manager high yield boven low yield.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen