Nieuws

Pritle neemt concurrentie de maat

De Nederlandse robo-adviseur Pritle heeft in 2016 beter gedaan dan Alex en Evi, maar minder goed dan ING en Rabobank Basis.

De Nederlandse robo-adviseur Pritle heeft in 2016 een beter rendement behaald dan Alex en Evi, maar bleef achter bij ING en Rabobank Basis.

Dat blijkt uit een door Pritle gepubliceerde vergelijking van de eigen rendementen en dat van concurrerende Nederlandse grootbanken en vermogensbeheerders. Naast Alex en Evi laat de robo-adviseur ook iBeleggen en Oxby achter zich.

Pritle vergeleek haar rendementen over 2016 met vermogensbeheerders die hun rendementen, kosten en risiconiveau’s op haar website publiceren. Daarbij deed het fintechbedrijf het in 22 van de 34 gevallen beter dan de concurrenten met als grootste verschil 19%. In 12 van de 34 gevallen deed Pritle het minder goed met 3,16% als grootste verschil.

Profielfondsen

In vergelijking met de 22 grootste vrij verhandelbare profielfondsen van de grootbanken en vermogensbeheerders in Nederland deed Pritle het in 12 gevallen beter met 4,38% als grootste verschil. Ten opzichte van de tien profielfondsen waar Pritle bij achterbleef, was het grootste verschil 2,74%.

Pritle combineert een specifiek asset allocatiemodel met een scala aan beleggingsdoelen. De robobeheerder maakt gebruik van circa 14 fondsen van 5 aanbieders, met per fonds minimaal 200 namen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022