Nieuws

3 ESG-obligatiefondsen op 1 dag

Pimco introduceert een wereldwijd obligatiefonds op basis van ESG-criteria en Amundi komt met een fonds voor groene obligaties.

De groene bondhause lijkt begonnen. Pimco introduceert een wereldwijd obligatiefonds op basis van ESG-criteria en Amundi komt met een fonds voor groene obligaties.

Het nieuwe Pimco GIS Global Bond ESG Fund belegt wereldwijd in staatsobligaties en investment grade bedrijfsobligaties. Bij de selectie van vastrentende waarden krijgen emittenten met toonaangevende ESG-bedrijfsvoering of die werken aan verbetering van hun duurzaam beleid de voorkeur.

Het fonds wordt beheerd door Andrew Balls, managing director en CIO van Global Fixed Income, en Alex Struc, portefeuillebeheerder die mede het ESG-initiatief bij Pimco leidt. Het fonds maakt deel uit van een nieuw wereldwijd ESG-platform met vastrentende producten.

Amundi in green bonds

Het Amundi Impact Green Bond belegt in groene obligaties, waarvan de opbrengst bedoeld is om projecten te financieren met voordelen voor het milieu. Daarbij kan in principe elke uitgevende instelling obligaties aanmerken als een groene obligatie.

Het fonds met Ucits-structuur is afgelopen herfst in alle stilte gelanceerd en wordt geïntegreerd in het wereldwijde ESG-platform met vastrentende producten van Amundi. 

Ook Lombard Odier heeft vandaag bekend gemaakt een fonds voor green bonds op de markt te brengen in samenwerking met de Britse boutique Affirmative investment Management (AIM), een specialist op het gebied van impact investing met vastrentende waarden.

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen