Nieuws

Lombard Odier in green bonds

Lombard Odier lanceert samen met de Britse boutique Affirmative investment Management een fonds voor groene obligaties.

Lombard Odier lanceert samen met de Britse boutique Affirmative investment Management (AIM) een fonds voor obligaties, bedoeld om projecten te financeren die klimaatverandering tegen te gaan.

De lancering van het groene obligatiefonds is de start van een samenwerking tussen de Zwitserse vermogensbeheerder en de groene obligatiespecialist uit Londen, die in 2014 is opgericht en richt zich op sociale en impactstrategieën.

AIM heeft een ervaren beleggingsteam dat zich actief zal bemoeien met het partnership met Lombard Odier. Een van de teamleden is Stephen Fitzgerald, het voormalige hoofd internationale obligaties van Goldman Sachs Asset Management.

Verder zijn betrokken Affirmative investment Management-CEO Stuart Kinnersley, de bedenker van het eerste groene obligatiefonds en het hoofd duurzaam Judith Moore, die bij de Wereldbank mede aan de basis heeft gestaan van de criteria voor de creatie van groene obligaties.

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen