Nieuws

Trump ontketent fusiegolf techsector

De hervormingen van Donald Trump plaveien de weg voor een stevige fusie- en overnamegolf in de Amerikaanse technologiesector.

De fiscale hervormingen van Donald Trump plaveien de weg voor een stevige fusiegolf in de Amerikaanse technologiesector.

Technologiebedrijven als Google en Microsoft zullen de lage rente en lagere belastingen voor bedrijven aangrijpen om kleinere technologiebedrijven op te kopen. Dat kan een stevige fusiegolf ontketenen in de sector, zegt het zojuist benoemde hoofd aandelen en technologiespecialist David Older van Carmignac tegen Citywire.

Lees ook David Older hoofd aandelen Carmignac 

 “Veel van deze bedrijven hebben enorme kastegoeden in het buitenland geparkeerd. Trump wil dat dat geld terugkeert naar de Verenigde Staten, en geïnvesteerd wordt. Dat kan het begin zijn van grootschalige fusies en overnames in de technologiesector. Het is een eenmalige gebeurtenis, maar gecombineerd met een gunstig toezichtregime en een milder fiscaal regime zijn fusies en overnames de waarschijnlijk uitkomst.”

Cloud

Older kan zich voorstellen dat grote bedrijven gerepatrieerde buitenlandse kastegoeden aanwenden om hun aanwezigheid in de Cloud te vergroten, bijvoorbeeld door het online platform Salesforce.com in te lijven.

Ook is het niet ondenkbaar dat Apple zal proberen om Netflix in te lijven. “Netflix is een wereldwijd platform dat goed past bij Apple. Als aanbieder van content is Apple minder succesvol. Op het gebied van online muziek moeten ze Spotify voor zich laten. Beleggers zouden zo’n overname een goede deal vinden, zeker als die wordt betaald in cash.“

Lees ook: Checklist voor Trump-aandelen

“Door de acquisitie van Netflix zou Apple 20% of mogelijk een hoger percentage van de omzet kunnen halen uit diensten, en dat leiden tot een herwaardering van het bedrijf. De top van het bedrijf is heel gefrustreerd over het feit dat Apple wordt gezien als een bedrijf met maar een product: de iPhone.”

Geen zorgen over Facebook

Older maakt zich weinig zorgen over Facebook. Het aandeel deed in het vierde kwartaal van vorig jaar een stapje terug vanwege de zorgen over de operationele kosten van het bedrijf, en of het de winstgroei kan vasthouden. “Het aandeel presteerde zwak in december vanwege de zorgen over Trump, nepnieuws en opmerkingen van het management over afremmende advertentie-inkomsten. Wij hebben agressief bijgekocht in het vierde kwartaal.”

Technologie is de op een na grootste sectorallocatie in het Carmignac Investissement fonds, dat wordt beheerd door de oprichter van het Franse fondshuis, de Franse miljardair Edouard Carmignac.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen