Nieuws

Nieuw: Duurzame vastgoedindex en -fonds

Northern Trust introduceert zowel een wereldwijde duurzame vastgoedindex als een bijbehorend indexfonds.

Northern Trust introduceert zowel een wereldwijde duurzame vastgoedindex als een bijbehorend indexfonds. De reden voor het in leven roepen van de duurzame index is de vraag van klanten van de Amerikaanse vermogensbeheerder naar passief duurzaam beleggen in vastgoed.

Het in Nederland gevestigde indexfonds ligt onder andere op het schap bij ABN Amro, en biedt passieve beleggers inzicht in de beursprestaties van REIT’s in ontwikkelde markten, in combinatie met criteria voor verantwoord beleggen.

De duurzame vastgoedindex is in samenwerking met GRESB ontwikkeld, een in Nederland gevestigde organisatie, die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt.

Volgens GRESB is er een duidelijk verband tussen de milieuprestaties van gebouwen, de onderliggende financiële prestaties van de activa en het risico-rendementsprofiel van vastgoedondernemingen of beleggingsfondsen, die uiteindelijk de activa bezitten.

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie