Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Makkelijk beleggen in Azië

BlackRock ziet de beste rendementsmogelijkheden in China, India en Indonesië. Minder enthousiasme is er voor Korea en Maleisië.

Azië biedt voor de selectieve belegger veel interessante kansen. In het kort komt het erop neer dat de economische groei in Azië hoger is dan in de rest van de wereld. Daarnaast voeren een aantal landen hervormingen door die positief zullen bijdragen aan de groei. Dat is ook te zien aan de bedrijfswinsten die gemiddeld genomen stijgen.

Eerder in deze serie:

Wie groei zoekt vindt Azië

Wereldwijd – en vooral in Europa en Latijns-Amerika – zijn de winsten per aandeel sinds eind 2007 fors gedaald, terwijl de koers-winstverhoudingen gestegen zijn. In Azië is de beweging juist andersom geweest. De winsten per aandeel zijn gestegen en de koers-winstverhouding is gemiddeld genomen gedaald. Aandelen zijn in deze regio hierdoor aantrekkelijker geprijsd dan in andere regio’s.

BlackRock ziet de beste rendementsmogelijkheden in China, India en Indonesië, terwijl er minder enthousiasme is voor Korea en Maleisië.

Hoe wilt u het aanpakken?

De vraag is alleen hoe een belegger de kansen die de regio biedt, zou kunnen grijpen. Want groei is niet overál in Azië te vinden. Heeft u geen tijd om zelf de juiste bedrijven te selecteren? Dan bieden ETF’s mogelijk een alternatief. Maar wie kiest voor een ETF voor de gehele regio, zet zijn vermogen misschien te gespreid in om te profiteren van de kansen in Azië. En met een ETF per land komen er ook bedrijven in uw portefeuille terecht die juist niet actief zijn in de veelbelovende sectoren in dat land.

Het alternatief? Kies voor een actief beheerd beleggingsfonds voor deze regio. Zo lift u mee op de diepgaande kennis van de markt die een fondsbeheerder in huis heeft.

De drie eisen de u aan een fondsbeheerder zou kunnen stellen

Als belegger geeft u uw vermogen natuurlijk niet graag uit handen. Een goede fondsbeheerder zou aan drie zaken moeten voldoen:

  1. Een fondsmanager moet snel op ontwikkelingen in kunnen spelen;
  2. Een fondsmanager moet goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de regio;
  3. Een fondsmanager moet kunnen leunen op voldoende kennis en ervaring.

Voor de regio Azië heeft vermogensbeheerder BlackRock op alle drie van de bovenstaande punten uitstekende papieren.

Inspelen op ontwikkelingen

Het team van BlackRock in Azië opereert vanuit Hong Kong en Taiwan. Er werken 23 analisten die de regio dagelijks analyseren en screenen op kansen. Is het nodig om het management van een bedrijf te spreken of een fabriek persoonlijk te bezoeken? Dat is geen probleem omdat de regio voor deze analisten letterlijk aan hun voeten ligt. Zo kan BlackRock snel op actuele ontwikkelingen inspelen en kansen pakken die andere vermogensbeheerders pas veel later ontdekken.

Een niet onbelangrijk voordeel daarbij is de wereldwijde aanwezigheid, kennis en ervaring van BlackRock. Gebeurt er iets in een andere regio dat effect kan hebben op de markten in Azië? Dan is het team direct op de hoogte via het interne internationale netwerk en kan het de vruchten van deze kennis plukken.

Op de hoogte

Het team is deels samengesteld uit lokale analisten die de talen in de regio spreken en daardoor inzichten kunnen opdoen die u of fondsbeheerders zonder lokale vertegenwoordiging niet op zal doen. Zo is BlackRock vaak beter dan andere vermogensbeheerders op de hoogte van wat er speelt in Azië. Niet vanuit de kranten of via tv, maar omdat de analisten letterlijk dezelfde taal spreekt als het management en de werknemer op de vloer.

Door de mix van verschillende achtergronden van de analisten, zowel op educatief als cultureel vlak, vindt er veel kruisbestuiving plaats. Deze verschillende perspectieven leiden in veel gevallen tot vernieuwende ideeën die aanleiding kunnen zijn tot originele en winstgevende beleggingskansen.

Jarenlange ervaring

Tenslotte wilt u uw vermogen natuurlijk alleen toevertrouwen aan een fondsbeheerder met de nodige ervaring. In totaal hebben de 23 analisten van BlackRock in Azië gezamenlijk 230 jaar aan ervaring. Gemiddeld dus 10 jaar per analist. Daardoor kennen ze als geen ander de bijzondere aspecten van deze regio. En dat levert inzichten op die geen ander u kan bieden.

En om die manjaren te ondersteunen maken de analisten bovendien gebruik van geavanceerde technologie die risico’s in kaart brengt en analyses verdiept. Zo komen beslissingen weloverwogen tot stand.

Azië biedt mooie kansen voor de belegger die energie steekt in de selectie van de juiste landen, sectoren en bedrijven. Heeft u daar zelf de tijd niet voor? Geen punt. U kunt meeliften op de jarenlange ervaring die BlackRock u biedt en zo ook profiteren van een aantrekkelijk rendementsperspectief in deze regio.

Beleggen in Azië

BlackRock heeft diverse fondsen in het assortiment die zich richten op verschillende kansen in Azië. Hier vindt u alle relevante fondsen bij elkaar en leest u ook meteen waar deze fondsen te koop zijn.


Uitgegeven door BlackRock Investment Management (UK) Limited, geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA). Geregistreerd adres: 12 Throgmorton Avenue, Londen, EC2N2DL. Tel: +44 (0)20 7743 3000. Om u te beschermen worden telefoongesprekken doorgaans opgenomen. BlackRock is een handelsnaam van BlackRock Investment Management (UK) Limited. Dit document is uitsluitend bestemd ter informatie; het vormt geen aanbod of uitnodiging om te beleggen in een van de fondsen van BlackRock en is niet opgesteld in verband met een dergelijk aanbod. Alle in dit document vermelde researchgegevens zijn verstrekt door BlackRock en kunnen door BlackRock inmiddels voor eigen doeleinden gebruikt zijn. De resultaten van dergelijke research worden slechts incidenteel verstrekt. De hier geuite visies en meningen vormen geen beleggingsadvies of andersoortige aanbeveling en kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ze weerspiegelen niet altijd de gezichtspunten van een bepaalde onderneming binnen de BlackRock Group of van een afdeling daarvan en de juistheid ervan kan niet worden verzekerd.

© 2017 BlackRock Inc. Alle rechten voorbehouden. BLACKROCK, BLACKROCK SOLUTIONS, iSHARES, BOUW MET BLACKROCK (BUILD ON BLACKROCK), MAAR WAT KAN IK HET BESTE DOEN MET MIJN GELD (SO WHAT DO I DO WITH MY MONEY) en het gestileerde i logo zijn geregistreerde en niet-geregistreerde handelsmerken (trademarks) van BlackRock, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en elders. Alle andere handelsmerken (trademarks) zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Lees meer

Impact beleggen