Nieuws

Kees Vendrik hoofdeconoom Triodos

Voormalig Kamerlid Kees Vendrik begint in april als hoofdeconoom bij Triodos Bank.

Kees Vendrik begint in april als hoofdeconoom bij Triodos Bank. De huidige vice-voorzitter van de Algemene Rekenkamer en voormalig Kamerlid van GroenLinks gaat zich bezighouden met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken.

Vendrik houdt zich ruim drie decennia bezig met economie en politiek. Hij was tussen 1998 en 2010 financieel woordvoerder van GroenLinks. Bij zijn afscheid van de Tweede Kamer noemde Gerrit Zalm hem ‘de beste minister van Financiën die Nederland nooit heeft gehad.’

De voor Triodos nieuwe functie van hoofdeconoom is in het leven geroepen om de inzichten in de sociale en economische context waarin de bank opereert te verdiepen. Vendrik moet de dialoog stimuleren met wetenschappers en politici in Nederland en het buitenland over geld en duurzaamheid. Ook wordt hij sparringpartner van de raad van bestuur.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen