Nieuws

Europese ETF-markt concurrerender

De concurrentie is toegenomen op de Europese ETF-markt doordat enkele uitdagers van marktleider iShares snel marktaandeel winnen.

De concurrentie is toegenomen op de Europese ETF-markt doordat enkele uitdagers van marktleider iShares snel marktaandeel winnen.

In het bijzonder Vanguard en Amundi zijn er vorig jaar in geslaagd om een grotere hap uit de ETF-markt te nemen, schrijft de website Ignites op basis van Morningstar-data. Zij zijn nu goed voor respectievelijk 4,6% en 4,4% marktaandeel, en groeien dit jaar naar verwachting harder dan de markt.

Lees ook: Sector-ETF's bezorgen SSGA topjaar

iShares blijft de onbetwiste marktleider, gevolgd door Db X-trackers en Lyxor. De laatste twee ETF-aanbieders hebben echter een matig jaar achter de rug. Uit de ETF’s van db X-trackers is vijf miljard euro gestroomd, terwijl Lyxor maar een miljard euro aantrok.

Dat staat in schril contrast tot de ieder meer dan vier miljard euro aan instroom bij State Street Global Advisors, Amundi en ETF Securities,. Volgens een analist van Morningstar is het gat tussen Db X-trackers en Lyxor zich aan het sluiten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie