Nieuws

ASN komt met vijf profielfondsen

ASN Bank heeft vijf nieuwe donkergroene profielfondsen op de markt gebracht.

ASN Bank heeft vijf nieuwe duurzame profielfondsen op de markt gebracht, die naast het bestaande duurzame mixfonds worden aangeboden.

Een belangrijk verschil met het bestaande ASN Duurzaam Mixfonds is dat de pool van duurzame aandelen en obligaties waarin belegd kan worden, uitgebreider is. De nieuwe fondsen kunnen niet alleen beleggen in de obligatie- en largecappool van ASN Bank, maar ook in de small- en midcappool en in aandelen van bedrijven die milieuproblemen helpen oplossen.

Ook kennen de profielfondsen geen tactische assetallocatie, in weerwil van het ASN Duurzaam Mixfonds. De duurzame profielfondsen worden aangeboden via de website van de bank en krijgen ook een beursnotering. Actiam neemt het fondsbeheer voor rekening.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's