Nieuws

Geld voor Later wel gestopt vanwege kosten

Volgens Beleggingsmatch.nl is het goedkope tarief van Geld voor Later wel degelijk de reden geweest waarom ING is gestopt met deze dienstverlening.

Volgens Beleggingsmatch.nl is het goedkope tarief van Geld voor Later wel degelijk de reden geweest waarom ING is gestopt met deze dienstverlening.

De online vermogensbeheervergelijker reageert hiermee op een woordvoerder van ING die op Fondsnieuws weerspreekt dat Geld voor Later een bedreiging zou vormen voor het duurdere Beleggen met Beheer. Volgens ING vonden klanten het lastig om te kiezen tussen deze beheerpropositie en Beleggen met Beheer.

De bank vond daarnaast de kostenvergelijking tussen Geld voor later en Beleggen met Beheer Actueel niet representatief, doordat bij de laatste vorm van vermogensbeheer naast indexfondsen ook gebruik wordt gemaakt van actief beheerde beleggingsfondsen met een hogere beheervergoeding.

50% hogere beheerfee 

Ook als alleen de indexstrategieën op kosten worden gekeken zijn klanten van Beleggen met Beheer duurder uit, stelt Belegginsmatch. Voor de Beleggen met Beheer-indexstrategie zijn de fondskosten nagenoeg gelijk aan Geld voor Later. Klanten betalen echter een ruim 50% hogere beheerfee.

Dat sterkt volgens Belgginsmatch het vermoeden dat het lagere tarief van Geld voor Later een bedreiging vormde voor de duurdere dienstverlening van Beleggen met Beheer en ‘dat deze daarom is gestopt.’

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen