Nieuws

Rusland en India favoriet onder profs

Rusland en India zijn 2017 de favoriete opkomende markten van beursanalisten.

Rusland en India zijn 2017 de favoriete opkomende markten van beursanalisten. Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse bedrijfsobligaties zouden het ook goed kunnen doen. Chili kan profiteren van de hogere koperprijzen. Indonesië van het verstandige economische beleid. En Mexico heeftde goedkoopste munt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Bloomberg naar de outlooks van grote effectenhuizen. Het Nederlandse NN Investment Partners noemt Russische aandelen bijvoorbeeld een logische keuze voor beleggers vanwege de hogere olieprijs.

UBS ziet voor de Russische roebel bovendien een potentieel rendement van 26% in het verschiet omdat het voor beleggers uit landen met een laag renteniveau gunstig is te beleggen in Rusland met zijn hoge renteniveau.

Protectionisme

India scoort bij veel analisten hoge ogen omdat het land veel minder dan China geraakt wordt door een eventueel protectionistisch beleid van de Verenigde Staten. Bovendien is de algemene verwachting dat er een aantal renteverlagingen aankomen, wat goed is voor de obligatiekoersen.

Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co en BTG Pactual Group zijn positief over Chili vanwege de stijgende koperprijzen en het vooruitzicht van een bedrijfsvriendelijker klimaat na de verkiezingen van 2017.

Goedkoop

Voor Indonesië - dat 2016 ook al een goed beleggingsjaar had -hebben analisten veel waardering voor het verstandige macro-economische beleid.

In Mexico kan 2017 eigenlijk alleen maar meevallen. De volgens analisten erg goedkope peso kan aan een rally beginnen als Donald Trump minder protectionistisch blijkt te zijn dan hij eerder heeft aangekondigd. De Mexicaanse munt kan bovendien profiteren van een agressieve centrale bank die heeft beloofd de peso te verdedigen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's