Nieuws

Acht hot topics in de VS in 2017

De WSJ heeft acht onderwerpen op een rij gezet die de markt zullen domineren in 2017. Van Yellen tot grondstoffen.

De WSJ heeft acht onderwerpen op een rij gezet die de (Amerikaanse) markt zullen domineren in 2017. Van Yellen tot grondstoffen. 

  1. Donald Trump en Janet Yellen zitten in hun kantoren in Washington minder dan een mijl van elkaar. Samen zullen zijn markten in 2017 beïnvloeden. Trump wil de economie een boost geven, Yellen wil inflatie.

  2. De Amerikaanse werkloosheid staat op een laagterecord: 4,6%. Hoeveel lager kan het worden? in 2000 was het 4%, eind dit jaar zou het op 3,9% kunnen staan. Een unicum.

  3. Inflatie loopt op, maar komt er ook looninflatie? Dat is het belangrijkste. 

  4. Zullen de commodityprijzen verder herstellen?

  5. Beleggers zijn met het oog op de rentestijging dol op bankaandelen. Maar is het goede nieuws niet al ingeprijsd en komen er nog defaults?

  6. Internet- en telecombedrijven profiteren van nieuwe regels. Of zal Trump die in de VS terugdraaien? 

  7. Kunnen farmareuzen de schade van de prijsissues uit 2016 dit jaar goedmaken?

  8. Door goedkope leningen zijn Chinese bedrijven rijker dan ooit. Maar let op mogelijke vastgoedmarktproblemen en vertraging in de industie. Dan kan wel eens roet in het eten gooien/ 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Online magazine ETF's