Nieuws

Gevallen obligaties grote winnaars

Afgewaardeerde obligaties – zogeheten fallen angels – hebben hun beste jaar in tijden achter de rug.

Afgewaardeerde obligaties – zogeheten fallen angels – hebben hun beste jaar in tijden achter de rug. Deze obligaties uitgegeven door bedrijven die onverwacht te maken kregen met een afwaardering hebben voor het laatst in 2003 dezelfde rendementen laten zien, schrijft Goldman Sachs in een memo aan beleggende klanten.

De Citi Yield Book time-weighted fallen angel index overlegt dit jaar een rendement van meer dan 37%. Dat is ruim het dubbele van de bredere high yield-markt.

Mijnbouwers en energiebedrijven werden in hun kredietwaardigheid aangetast door de grondstoffencrash in de eerste twee maanden van het jaar. Dat stelde beleggers in staat om de obligaties van deze bedrijven goedkoop in te slaan.

Volgens Goldman Sachs is het afwaarderingsrisico verschoven naar de detailhandel en zullen ‘gevallen obligaties’ komend jaar veel bescheidenere rendementen laten zien. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen