Nieuws

Treasury-belegger gaat het voelen

Voor obligaties ligt geen mooi jaar in het verschiet, maar met name beleggers in Amerikaanse langlopende staatsobligaties wacht pijn.

Voor obligaties ligt geen mooi jaar in het verschiet, maar met name beleggers in Amerikaanse langlopende staatsobligaties wacht pijn.

De stoplichten staan nog altijd op groen voor de huidige groeicyclus. Als de mondiale economie komend jaar positieve signalen afgeeft, kan de groei weleens beter uitpakken dan gedacht. “Dit is het zevende jaar van economische expansie en er is geen enkel teken dat het einde in zicht is,” zegt beleggingsstrateeg Richard Turnill tijdens de presentatie van de Investment Outlook 2017.

Voor vastrentende waarden is het toekomstbeeld somber. “Wereldwijd zal de rente zich optrekken aan de reflationiare dynamiek volgend jaar. Dat doet met name beleggers in langlopende obligaties pijn,” aldus Turnill.

Groei en inflatie

 

Sterkere economische groei, lonen en inflatie in de Verenigde Staten zullen beleggers in langlopende Treasuries straffen, verwacht BlackRock. De outlook voor Amerikaans schatkistpapier is verlaagd van neutraal deze zomer naar underweight.

Over Europese bedrijfsobligaties is BlackRock ook minsder gunstig gestemd vanwege de opgelopen waarderingen en riskante Italiaanse banken. Opkomende marktenobligaties en –aandelen blijven daarentegen goede vooruitzichten houden, ook die uit China waar de groei op peil zal blijven.

Volgens ’s werelds grootste vermogensbeheerder heeft de wereldeconomie een aantal belangrijke horden genomen. De groei trekt aan, de inflatie loopt op en banken hebben het stokje om de groei aan te jagen overgegeven aan regeringen. Aandelen profiteren hiervan, in het bijzonder die in Japan hoewel de politiek roet in het eten kan gooien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022