Nieuws

Must read: Vorig jaar was het erger

En verder: fiscus kan techaandelen niet helpen, the dot plot, tikje voor emerging markets en daar is de Griekse schuldencrisis weer.

Vleesch noch visch
Het sentiment is verschoven van ronduit pessimistisch naar een wel heel positief toekomstgevoel. Beide views zijn incorrect, aldus Vanguard.

The dot plot
Wie blaast harder over financiële markten: Donald Trump of Janet Yellen? Gisteren sloeg de Fed-baas terug. Een stevige bries op de valutamarkten, maar het stormt niet zoals vorig jaar. En wij beleggers hebbe iets om over te speculeren: dot plot.

Tikje voor China
Chinese obligaties krijgen een gevoelig tikje van de Fed.

Tikkie voor opkomende markten
En als China niest dan voelen opkomende markten vaak ook een griepje opkomen.

Over naar Londen
Bank of England heeft na de Brexit andere problemen aan het hoofd dan de Fed, maar neemt vandaag naar verwacht (g)een rentebesluit.

Over naar Griekenland
Iets met een schuldencrisis en een trojka dat daar iets van vindt… we waren het al bijna vergeten.

Over naar de wereld
Aan het populisme valt niet te ontkomen, maar we maken ons niet allemaal zorgen over hetzelfde in de wereld. 

Meevallers
ETF-aanbieder Wisdom Tree rekende uit wat belastingverlagingen in de VS betekenen voor Amerikaanse aandelen en sectoren. Doen technologie-aandelen het daarom minder goed?

Grafiek van de dag
Centrale bankiers en presidenten in de VS. Werkloosheid en inflatie. Mooier kunnen we het niet maken dan deze grafiek.

Eendrachtige groei
Divergentie aan beide kanten van de Atlantische oceaan? Misschien in monetair beleid maar niet in groei.

Wake-up call
Financiële markten komen uit hun roes. Trump betekent niet alleen hosanna op de beurs. Een man wist dat overigens al wat langer. 

Simpel denken
Bij Carmignac houden ze beleggen graag simpel. Voor iedere korte termijntrend dus een plannetje met lange termijnovertuiging.

Beursspook
Ten slotte: het spookt op de beurs van Venezuela.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie