Nieuws

Nils Bolmstrand hoofd Nordea AM

Nils Bolmstrand is de nieuwe baas van Nordea Asset Management.

Nils Bolmstrand is de nieuwe baas van Nordea Asset Management, de grootste assetmanager van Scandinavië. Hij volgt Christian Hyldahl op, die in oktober van dit jaar CEO is geworden van de Deense pensioengigant ATP.

De 44-jarige topman begint op 1 januari 2017 en komt van Nordea Life & Pensions. Hij bekleedde eerder managementfuncties bij Nordea Asset Management, Skandia en Old Mutual.

De nieuwe topman moet ervoor zorgen dat het momentum van de vermogensbeheerder niet verloren gaat. Mede dankzij het succesvolle Stable Return fonds is Nordea Asset Management dit jaar erin geslaagd om in Europa het meest geld van beleggers aan te trekken. In het derde kwartaal van dit bedroeg het totale vermogen onder beheer 215 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie