Nieuws

Schroders minst emphatisch

Blackstone wordt beoordeeld als meest empathische financiële instelling, terwijl Schroders werk heeft te verrichten op de dit vlak.

Blackstone wordt beoordeeld als meest empathische financiële instelling, terwijl Schroders met een laatste plek werk heeft te verrichten op de dit vlak.

Bij de niet-financiële instellingen scoort Unilever met een vijfde plaats hoog in de Global Empathy Index die Harvard Business Review jaarlijks samenstelt. De eerste vier plekken zijn voor de Amerikaanse technologiebedrijven Facebook, Google, Linkedin en Netflix.

Harvard Business Review omschrijft emphathie als begrip hebben voor de emotionele impact van de bedrijfsvoering op anderen en daar verandering in willen brengen. Dat vermogen is volgens het tijdschrift van de prestigieuze Harvard Business School nauw verwerven met groei, productiviteit en de winst per werknemer.

Deutsche Bank

Deutsche Bank en Wells Fargo hebben een flinke duik gemaakt in de index. Deutsche is van plaats 40 gezakt naar 110 en Wells Fargo van 20 naar 130 vanwege schandalen en de slechte perceptie bij het publiek. BlackRock (109) en Goldman Sachs (111) staan iets hoger. JPMorganChase en AIG scoren ook slecht met een 145ste en 148ste plek.

Zwitserse financiële instellingen doen het daarentegen goed. Credit Suisse en UBS staan na Blackstone - de eerste financiële instelling op plaats 19 - op plaatsen 21 en 22.

Bij de samenstelling van de lijst wordt gekeken naar de combinatie van ethiek, interne cultuur, leiderschap en de publieke opinie. Onder meer het aanzien van de CEO onder werknemers is belangrijk, evenals het aantal vrouwen in de raad van bestuur, het aantal schandalen waarbij het bedrijf is betrokken en de ecologische voetafdruk.

De bedrijven zijn daarnaast op moraliteit beoordeeld, terwijl miljoenen tweets zijn geanalyseerd om de publieke opinie over deze bedrijven vast te stellen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie