Nieuws

Halve wereld passief in 2021

Bijna de helft (43%) van het wereldwijde vermogen onder beheer in 2021 betreft passieve beleggingen.

Bijna de helft (43%) van het wereldwijde vermogen onder beheer in 2021 betreft passieve beleggingen.

Actieve beleggingsfondsen zien hun groei slinken doordat beleggers sceptisch zijn over de toegevoegde waarde van actief beheer, stelt een whitepaper van Casey Quirk dat wijst op de zwakke rendementen na aftrek van kosten in de afgelopen jaren en het feit dat er meer informatie voorhanden is voor beleggers.

De grootste groei in indexproducten nemen mensen voor rekening die zelf rechtstreeks beleggen in ETF’s, of via robo-adviseurs. Een deel van de groei komt van traditionele portfolio-oplossingen zoals mixfondsen.

Door de draai van actief naar passief teren assetmanagers de komende vijf jaar 6% op hun winstmarges in, van 34 naar 28%. De jaarlijkse organistische groei van de industrie zal in 2021 lager uitvallen dan 1%. Na de financiële crisis is dat percentage tot onder de 2% gedaald.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's