Nieuws

State Street: Sectoren maken 2017

State Street Global Advisors (SSGA) zweert bij sectorbeleggen om inflatie en populisme het hoofd te bieden.

Het woord sector komt 92 keer voor in de outlook van State Street Global Advisors (SSGA) voor het komend jaar, tegen een keer inflatie en 32 keer politiek. Daarmee zet de vermogensbeheerder de voorspelling in zijn outlook voor 2017 kracht bij dat sectoren bepalend zijn in de zoektocht naar rendement.

Sommige sectoren zijn ongemakkelijk hoog geprijsd, luidt de waarschuwing echter. Volgens SSGA wordt het opnieuw een jaar waarin wereldwijde politieke en beleidsmatige ontwikkelingen buitenmaatse impact op beleggingsrendementen hebben. Fiscale stimulering is het thema op korte termijn, verwacht chief economist Christopher Probyn.

“Trump heeft infrastructuurinvesteringen beloofd en ook Canada, Japan en China hebben fiscale maatregelen aangekondigd. Ook het IMF steunt fiscale uitgaven en noemt hogere overheidsuitgaven en fiscale stimuleringen essentieel voor het creëren van momentum en het vermijden van langdurige lage inflatieverwachtingen."

Beleggers moeten hun allocaties wellicht diversifiëren naar sectoren die het goed doen in een periode van stijgende inflatie. Een eventuele renteverhoging in de Verenigde Staten in december zal gunstig uitwerken op bankaandelen, maar slecht uitpakken voor consumentenaandelen die gedijen bij een ruime geldpolitiek.

Materialen, de industriële sector en nutsbedrijven kunnen profiteren van investeringen in infrastructuur.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie