Nieuws

Franse obligaties zijn uit de mode

Beleggers hebben even geen zin om te investeren in Franse obligaties vanwege de verkiezingen volgend jaar.

Beleggers hebben even geen zin om te investeren in Franse obligaties. Dit vanwege de verkiezingen volgend jaar en de schok die de uitkomst daarvan kan veroorzaken op de markt, aldus de FT.

Immers, de uitkomst van die verkiezingen is door deelname van een populistische partij als die van Marine Le Pen helemaal niet zeker. Kijk naar de Brexit en de verkiezing van Donald Trump. Dat had ook niemand verwacht. 

Bij de Franse verkiezingen lijken beleggers dus wat terughoudender te worden. De koersdaling van Franse staatsobligaties doet volgens de Britse krant voorkomen alsof beleggers Franse staatsobligaties minder waard vinden dan obligaties van andere Europese landen. 

Gat met Duisland groter

De verkopen hebben de yield op de tienjarige staatsobligaties zestig basispunten opgedreven naar 0,8%. Het gat tussen Franse en Duitse staatsobligaties is nu meer dan tien basispunten. Het gat tussen de Franse en Spaanse en Italiaanse staatsobligaties is juist kleiner geworden.

Frankrijk lijkt dus nu door beleggers officieel te worden gezien als een Zuid-Europees land. Tijdens een hedgefondsconferentie in New York raadde fondsmanager David Tepper beleggers aan short Franse staatsobligaties te gaan.

Behalve de politieke onzekerheid heeft Frankrijk volgens hem teveel schuld en zijn de staatsobligaties te duur vergeleken met Duitsland. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie