Nieuws

Obligatiefonds Pimco niet meer grootste

Het Total Return Fund van Pimco is niet meer het grootste Amerikaanse obligatiefonds. Dat is nu van MetWest.

Het Total Return Fund van Pimco is niet meer het grootste Amerikaanse obligatiefonds, aldus de WSJ. Meer dan twee decennia was het fonds van de Californische vermogensbeheerder de grootste in beheerd vermogen. 

Nu is die kroon overgenomen door het Metropolitan West Total Return Bond Fund. Dit fonds is twintig jaar geleden opgezet door drie voormalig medewerkers van Pimco en wordt nu beheerd door de TCW Group uit Los Angeles.

Het Metwestfonds is dit jaar met zo'n 10 miljard dollar gegroeid en heeft nu 79,6 miljard dollar onder beheer. Het fonds van Pimco, dat veel vermogen verloor doordat klanten wegliepen na het vertrek van superbelegger Bill Gross naar Janus Capital, heeft nu 78,5 miljard dollar onder beheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen