Nieuws

Must read: Draghi overdrijft beleid

Draghi steunt teveel voor klein beetje meer inflatie, goud heeft het zwaar, wat zal de rand volgend jaar doen en Franse obli's zijn uit.

De AFM is positief over de nieuwe Corporate Governance Code
De AFM vindt vanuit zijn toezichtrol met name vier onderwerpen van belang: langetermijnwaardecreatie, de interne auditfunctie, rapportage aan de auditcommissie en cultuur van de onderneming.

Draghi overdrijft

Inflatie, Inflatie, Inflatie
In de vele researchrapporten die mij passeren, valt mijn oog steeds vaker op het woord inflatie, aldus Eelco Ubbels, IEXProfs-columnist.

Pimco heeft niet langer grootste obligatiefonds
Twee decennia lang was het fonds van Pimco het grootste obligatiefonds ter wereld, nu niet meer. 

Goud in slechte zone

Franse obligaties uit
Beleggers hebben even geen zin in Franse obligaties. Ze verwachten een negatief effect vam de verkiezingen volgend jaar. 

Rand omhoog of omlaag?
Emerging market Zuid-Afrika is populair bij veel fondsmanagers die in die regio beleggen. De rand heeft een rally achter de rug en zal volgend jaar in waarde afnemen, alleen Deutsche Bank denkt van niet.

Reflectie

Actief versus passief
De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenhanger IEX Index 20+. Passief loopt verder uit.

IEX Fonds 40: +4,18% (ytd)
IEX Index 20+: +5,62% (ytd)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus