Nieuws

Moonen naar Zorg & Welzijn

Carla Moonen wordt per 1 maart 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Carla Moonen wordt per 1 maart 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds Zorg en Welzijn. Zij volgt Hans Alders op, die de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

Moonen ((53) is op dit moment dijkgraaf van het waterschap Brabantse Delta en lid van de Raad van Toezicht van MVO Nederland en het Groene Brein. Daarnaast is zij member of the Global Green Growth Forum. Van 2008 tot 2013 was zij raadadviseur van het kabinet van de minister-president. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën.

Het bestuur van Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor de pensioenregeling en het fondsbeleid en een deugdelijke uitvoering van de pensioenregeling. Het bestuur legt verantwoording af aan de Pensioenraad, die bestaat uit deelnemers, werkgevers en pensioengerechtigden.

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheerde in het derde kwartaal van 2016 185 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen