Nieuws

Samen in duurzaam investeren

18 Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en assetmanagers gaan zich gezamenlijk inzetten voor duurzaam investeren.

18 Nederlandse financiële instellingen, goed voor een beheerd vermogen van 2.800 miljard euro, gaan zich gezamenlijk inzetten voor duurzaam investeren. Vandaag presenteren ze de agenda voor verdere samenwerking en gezamenlijk acties aan minister Lilianne Ploumen van Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Nederlandse Bank

Het gaat onder andere om twee grootste Nederlandse pensioenfondsen APG en PGGM, de banken ABN Amro en Rabo, verzekeraars Delta Lloyd en Aegon en asset managers Robeco en Actiam.

Dit doen zij in het kader van de Sustainable Development Goals (SDG's), die vorig jaar door de Verenigde Naties voor 2030 zijn vastgesteld.Het betreft 17 doelstellingen op het gebied van onder andere klimaat, armoede, gezondheidszorg en onderwijs.

Om deze SDG’s voor 2030 te kunnen realiseren, is jaarlijks 5.000 tot 7.000 miljard dollar aan investeringen nodig.Zonder kapitaal van institutionele en private beleggers is dit niet mogelijk.

In het rapport Building Highways to SDG Investing dat vandaag wordt gepresenteerd formuleren de instellingen een aantal speerpunten voor hun duurzame investeringen. Er staan onder meer concrete voorstellen in om investeringen in de SDG’s te versnellen en te vergroten.

In december vinden verdere besprekingen plaats, waaronder een bijeenkomst met de financiële sector bij DNB.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's