Nieuws

Gross waarschuwt voor nep-Trumprally

Volgens superbelegger Bill Gross moeten beleggers oppassen dat de Trumprally geen neprally is.

Volgens superbelegger Bill Gross moeten beleggers oppassen dat de Trumprally geen neprally is. Gross doelt daarmee op de groeicijfers waarmee Trump schermt wel eens erg tegen kunnen vallen.

En beleggers lopen daar met deze rally volgens hem al op vooruit. Gross waarschuwt dat de effecten van een belastingverlaging, meer geld naar infrastructuur en minder regels slechts tijdelijk voor een positef effect kunnen zorgen.

De groei van de Amerikaanse productiviteit zou kunnen zorgen voor economische groei op lange termijn, maar die groei ligt al jaren rond de nul, zo zegt hij in een e-mail die Bloomberg heeft.

“A strong dollar and continuing structural headwinds including aging demographics, de-globalization trade policies, and accelerating debt-to-GDP in almost all countries at now higher interest rates, promise to contain productivity at perhaps 1 percent annual growth rates and therefore real GDP growth at 2 percent.”

Ook de nieuwe obligatiekoning en titelopvolger van Gross, Jeffrey Gundlach, heeft beleggers gewaarschuwd voor een te optimistische blik en de Trumprally. De oude en nieuwe koning zijn het dus met elkaar eens. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie