Nieuws

Obligaties zijn prima geprijsd

Amerikaanse obligatierentes gaan volgens hedgefundsmanager Horowitz niet naar 4% maar de volatiliteit neemt wel toe.

Er is een groeiende groep analisten die bang is dat de Verenigde Staten aan de vooravond staan van een historische terugval op de obligatiemarkten met rentes die oplopen tot 4% of meer. Dat geldt niet voor Jason Horowitz, hedgefundmanager bij beleggingsmaatschappij Muzinich & Co.

Hij vindt obligaties goed geprijsd, maar beleggers moeten zich wel opmaken voor veel volatiliteit, zo zegt hij in een gesprek met Citywire Selection.

De hoge volatiliteit komt voort uit onzekerheid over wat de Federal Reserve gaat doen. De Fed verhoogt vrijwel zeker de rente in december van 0,25% naar 0,5%. Maar wat daarna? Wat gaat er gebeuren in 2017 en 2018? Horowitz denkt niet zo heel veel, maar de onrust kan niet uitblijven.

Long voedingsbedrijven

"Ik denk dat de Amerikaanse markt voor high yield obligaties niet te duur is. Zeker niet als je bedenkt hoe weinig wanbetalingen er worden verwacht. Maar ik verwacht wel veel volatiltiteit naarmate centrale banken actiever worden."

Horowitz denkt dat er sectoren zijn die méér en sectoren die mínder last zullen hebben van de volatiliteit. In het door hem geleide Muzinich Long Short Credit Yield fonds heeft hij daarom voor een longpositie gekozen in de vrij defensieve voedingsmiddelenindustrie. Obligaties van farmabedrijven ontloopt hij daarentegen liever.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen