Nieuws

Eerste belang Duitslandfonds Gerlin

Duitslandfonds Gerlin, uit de stal van Teslin, neemt zijn eerste 5%-belang in een Duitse smallcap.

Gerlin, het nieuwe Duitslandfonds van Teslin Capital Management, heeft een 5%-belang genomen in het Duitse bedrijf technotrans AG. Het belang in deze producent van verwarmings- en koelsystemen voor machines is het eerste 5%-belang van het onlangs opgerichte fonds.

Gerlin richt zich op belangen van minimaal 5% in Duitse micro- en smallcaps die in staat zijn waarde te creëren en die bij voorkeur een aantrekkelijk dividend uitkeren.

“Hierbij volgen we dezelfde investeringsfilosofie als bij onze andere aandelenfondsen. We selecteren bedrijven op punten als de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, marktaandeel en een solide balans”, zegt fondsbeheerder Rombout Houben.

Aandeelhouder met invloed

Het doel is om belangen in acht à twaalf bedrijven te nemen. “Zo’n gefocuste portefeuille stelt ons in staat om de bedrijven intensief te volgen. We stellen ons daarbij als langetermijnaandeelhouder graag op als betrokken mede-eigenaar en door substantiële belangen te nemen, weten we zeker dat we de aandacht van het bestuur hebben.”

Gerlin werd onlangs opgericht en staat open voor investeerders die geloven in de Duitse markt en het betrokken aandeelhouderschap en de langetermijnvisie van Teslin. Gestreefd wordt naar een fondsomvang van 100 miljoen euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie