Nieuws

Legal & General Nederland verkocht

De Britse levensverzekeraar Legal & General (L&G) verkoopt zijn Nederlandse activiteiten voor 160 miljoen euro aan het Britse Chesnara.

De Britse levensverzekeraar Legal & General (L&G) verkoopt zijn Nederlandse activiteiten voor 160 miljoen euro aan het Britse Chesnara. De overname van Legal & General Nederland moet nog groen licht krijgen van DNB en de ondernemingsraad. Naar verwachting kan de overname in de komende maanden worden afgerond, meldt Legal & General.

De Nederlandse activiteiten van L&G worden door de nieuwe eigenaar ongewijzigd onder een nieuwe naam voortgezet. Nederland is geen kernmarkt voor Legal & General, dat eerder activiteiten afstoot in Ierland, Frankrijk en Egypte.

Het in Hilversum gevestigde Legal & General Nederland is sinds 1984 actief en heeft 170.000 polishouders en 2,2 miljard euro aan beheerd vermogen. Chesnara is diverse landen actief als opkoper en beheerder van levensverzekeringsportefeuilles. In Nederland is het bedrijf sinds 2015 eigenaar van Waard Verzekeraars, de verzekeringspoot van de failliete DSB Bank.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen