Nieuws

Abigail Johnson ook voorzitter Fidelity

Abigail Johnson krijgt alle macht in handen bij Fidelity nu haar vader met pensioen gaat.

Abigail Johnson heeft alle macht in handen gekregen bij Fidelity. De CEO neemt ook het voorzitterschap over van haar 86-jarige vader, Edward C. Johnson III, die na een bewind van zestig jaar met pensioen gaat.

Johnson III blijft wel aan als niet-uitvoerend voorzitter en adviseur van zijn dochter, die volgens Forbes geldt als de machtigste vrouw van Wall Street. Dat schrijft de Wall Street Journal die zich baseert op een brief van Johnson III aan het personeel van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

Abigail Johnson (54) werkt al 28 jaar bij Fidelity. Zij volgde in oktober 2014 haar vader op als CEO van de vierde vermogensbeheerder in de wereld, uitgedrukt in het totaal beheerd vermogen van bijna 2.000 miljard euro.

Zij staat voor de lastige taak om de assetmanager op koers te houden in een omgeving die in toenemende mate wordt gedomineerd door passief beleggen. De Fidelity-stal telt 462 beleggingsfondsen, die alle actief beheerd worden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen