Nieuws

Goldman Sachs lonkt naar Frankfurt

Goldman Sachs overweegt onderdelen te verhuizen van Londen naar Frankfurt om de toegang tot de Europese Unie veilig te stellen

Goldman Sachs overweegt onderdelen te verhuizen van Londen naar Frankfurt om de toegang tot de Europese Unie veilig te stellen De Amerikaanse zakenbank wil zo sommige onderdelen onder supervisie stellen van de Europese Centrale Bank (ECB) meldt Reuters op basis van gesprekken met drie bronnen die bekend zijn met de plannen. Daardoor kan Goldman Sachs producten en diensten blijven verkopen aan klanten in de eurozone als de Brexit een feit is.

Goldman Sachs is afhankelijk van een Europees paspoort voor onder andere de effecten- en valutahandel en het verstrekken van bedrijfskredieten. Het is de verwachting dat banken die vanuit het Verenigd Koninkrijk hun Europese activiteiten aansturen hun paspoort verliezen als de Brexit een feit is.

Volgens gegevens van de onafhankelijke denktank Bruegel besturen Amerikaanse banken de bulk van hun Europese activiteiten vanuit Groot-Brittannië, en is 88% van hun regionale werknemers hier gevestigd. Als de activiteiten van banken als Goldman Sachs in de eurozone een waarde van circa 30 miljard euro vertegenwoordigen komen zij in aanmerking voor ECB-supervisie. De activiteiten van Goldman Sachs in Duitsland vertegenwoordigen nu een waarde van iets meer een half miljard euro.

Een eventueel vertrek van Goldman Sachs zou de positie van Londen als het financiële hart van de wereld verzwakken. Als de activiteiten van banken als Goldman Sachs in de eurozone een waarde van circa 30 miljard euro vertegenwoordigen komen zij in aanmerking voor ECB-supervisie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie