Nieuws

"Trump kan positief verrassen"

Stefan Kreuzkamp van Deutsche AM over de keuze voor Trump: 'Positieve verrassingen zijn niet uitgesloten."

Donald Trump heeft in zijn overwinningsspeech woensdagochtend een milde toon aangeslagen. Op de beurs zorgde dat onmiddellijk voor opluchting. Toch is het voor beleggers nog te vroeg om opgelucht adem te halen, waarschuwt Stefan Kreuzkamp, chief investment officer van Deutsche Asset Management.

"Trump’s onvoorspelbaarheid en zijn gebrek aan politieke ervaring zijn reden genoeg om de komende maanden voorzichtig te zijn." Daar aan toevoegend: “Donald Trump’s overwinning heeft de markten zonder twijfel verrast. En wij denken dat de marktvolataliteit voorlopig zal aanhouden.”

Verrassing

Kreuzkamp gaat er vanuit dat de mediareacties op de overwinning van Trump voorlopig negatief zullen blijven. “Zelfs al maakt hij slechts de helft van zijn beloften waar, dan nog kan dit aanzienlijke onrust veroorzaken.”

Trump heeft onder andere beloofd een muur te bouwen langs de grens met Mexico. Hij wil handelsverdragen herzien. En hij pleit voor meer protectionisme, hogere overheidsuitgaven en lagere belastingen. 

Toch denkt Kreuzkamp dat de soep uiteindelijk niet zo heet gegeten wordt. “Onze hoop is gericht op het pragmatisme van Trump", zegt hij. “En laten we niet vergeten dat er één vaste constante was gedurende deze verkiezingscampagne: Trump is altijd goed voor een verrassing. Het is best mogelijk dat hij ook voor de markt een positieve verrassing in petto heeft.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie