Nieuws

Shortsellers in overwinningsroes

Met Trump zijn de shortsellers de grote winnaar van de Amerikaanse verkiezing.

De beurzen dalen. De peso gaat naar een absoluut dieptepunt. De onzekerheid over wat er gaat gebeuren na de overwinning van Trump is enorm. Bloomberg sombert verder: "Meer protectionisme lijkt zeker. Misschien is het wel de opmaat voor een verdere desintegratie van de EU. En dan is er nog de onrust aan de oostgrenzen van de EU waar het Russische leger al dagen oefeningen doet."

Voor beleggers zijn dat volgens Boomberg rampzalige omstandigheden. Maar zelfs, of misschien wel juist, in onzekere tijden, is er altijd ook een groep beleggers die profiteert. Welke? Beleggers in goud zijn een hele logische, maar ook al diegene die de afgelopen dagen short zijn gegaan, kunnen zich vandaag rijk rekenen.

Zhiwei Ren, fondsmanager van Penn Mutual Asset Management is er daar een van, zo zei hij vanochtend trots tegen persbureau Bloomberg.  “Wij zijn short gegaan in obligaties en aandelen. De grote vraag die ik moet beantwoorden is wanneer ik mijn winst moet nemen en mijn shortposities moet afdekken.”

Hard times

“Hedgen is duur, maar je moet het doen”, zegt ook Pravit Chintawongvanich derivatenstrateeg van Macro Risk Advisors in New York. “Als je op 9 november je baas moet vertellen dat je niet ingedekt was tegen een overwinning van Trump dan krijg je het zwaar te verduren.”

Volgens Bloomberg is het aantal shorts de afgelopen week flink gestegen. Winnaars zijn er dus genoeg, maar de groep verliezers is natuurlijk veel groter.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie