Nieuws

Let op de Fed, beleggers

Beleggers zijn zo gefocust op de verkiezingen, dat ze de Fed uit het oog zijn verloren, aldus Doug Peebles van AllianceBernstein.

Beleggers zijn zo gefocust op de Amerikaanse verkiezingen, dat ze de Fed uit het oog zijn verloren, aldus Doug Peebles, Chief investment officer fixed income bij AllianceBernstein en manager van een IEXFonds 40-fonds. 

De Amerikaanse verkiezingen kunnen zorgen voor een negatief effect op de dollarkoers en ingrijpen van de Fed in december, waarschuwt Peebles. En dat zou de markt wel eens kunnen verrassen. 

Sowieso verwacht Peebles dat de Fed de rente wel eens sneller zou kunnen laten stijgen als beleggers nu verwachten. Helemaal omdat het nooit eerder is voorgekomen dat er verkiezingen zijn, er zo'n lage rente is in combinatie met de verwachting dat die elk moment kan oplopen. Oppassen dus, zegt hij. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen