Nieuws

Inflatiespook jaagt schrik aan

Inflatie en de Fed baren institutionele beleggers meer zorgen dan de afloop van het moddergevecht tussen Clinton en Trump.

Ondanks dat 84% van de ondervraagde institutionele beleggers in het nieuwste Risk Rotation Index-onderzoek van NNIP denkt dat aandelenbeurzen te lijden hebben onder een president Trump zien zij een renteverhoging door de Fed of oplopende inflatie als de belangrijkste risicofactoren voor hun beleggingsportefeuilles.

Een renteverhoging door de Fed wordt door 44% van de ondervraagden beschouwd als ‘zwaarwegend risico’ voor hun beleggingen. Inflatie wordt door 43% genoemd en de Amerikaanse verkiezingen staan met 38% op de derde plek. Daarnaast worden ook een opkomende markets-crisis en Brexit als beleggingsrisico’s aangemerkt.

Of de wens de vader van de gedachte is, meldt het onderzoek niet; liefst 84% van de ondervraagden verwacht dat Clinton op 8 november de verkiezingen wint. Het verklaart mogelijk wel waarom de verkiezingsuitslag niet als het belangrijkste risico naar voren komt.

 

De risicobereidheid van beleggers noteert in oktober 3,9% in de plus, na een val van 7,2% in augustus. Opkomende markten worden door 39% van de beleggers aangewezen als meest aantrekkelijke aandelencategorie voor de komende zes tot twaalf maanden. China en de eurozone zijn de minst aantrekkelijke markten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie