Nieuws

Bill Gross terug aan front

Volgens Citywire gaat Bill Gross opnieuw een total return obligatiefonds leiden.

Twee jaar nadat Bill Gross Pimco verliet, start hij volgens Citywire bij zijn nieuwe werkgever Janus Capital Group opnieuw een obligatie total return-fonds. Het fonds is bedoeld voor institutionele beleggers, die bereid zijn minimaal 100 miljoen dollar in te leggen. 

Gross werd een beroemdheid als portfoliomanager van het Pimco Total return Fund dat in april 2013 met een totaal beheerd vermogen van 293 miljard euro het grootste beleggingsfonds ter wereld was.

Einde populariteit

Met het vertrek van Gross in september ging het met het Pimco-fonds bergafwaarts. Beleggers stapten massaal uit, zo sterk was hun verbondenheid met Gross. Op 30 september j.l. bedroeg het totaal beheerde vermogen van het Pimco Total Return Fund nog maar 84 miljard euro.

Niet dat Pimco's total returnfonds het de laatste tijd zo slecht doet. Dollarbeleggers verdienden in de afgelopen drie jaar bijna 10% gemiddeld per jaar. Dit jaar staat de teller van het fonds op plus 2,77%,

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie