Nieuws

Hedgefundcrisis intensiveert

De crisis in de hedgefondsensector verdiept zich. Het geld stroomt steeds harder uit hedgefondsen.

De crisis in de hedgefondsensector verdiept zich. Het geld stroomt steeds harder uit hedgefondsen. In september hebben beleggers 10,3 miljard dollar uit hedgefondsen teruggetrokken, meldt onderzoeksbureau eVestment. Daarmee komt het totaal dit jaar op 60 miljard dollar.

De financiële aderlating die hedgefondsen het afgelopen kwartaal hebben ondergaan, is de grootste sinds het eerste kwartaal van 2009. eVestment vindt dat een zorgwekkende trend.

"De financiële markten gedragen zich niet alsof het crisis is, de uitstroom van kapitaal kan alleen betekenen dat de hedgefondsenindustrie een crisis doormaakt. Zelfs de best presterende segmenten van de sector, distressed en event driven, worden met uitstroom van kapitaal geconfronteerd,” aldus eVestment.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus