Nieuws

Faber: olieprijs naar 70 dollar

Permabear Marc Faber ziet de olieprijs naar 70 dollar stijgen vanwege een wereldwijd groeiende vraag naar infrastructuur.

Permabear Marc Faber ziet de olieprijs naar 70 dollar stijgen vanwege een wereldwijd groeiende vraag naar infrastructuur. Er is niet alleen in opkomende markten behoefte aan infrastructuur, westerse landen zullen meer investeren in bruggen en wegen, zei de Zwitsers belegger met de bijnaam Dr. Doom tegen CNBC.

De economische groei van opkomend Azië en honger naar infrastructuur zoals vliegvelden en spoorwegen zal de olieprijs opjagen, waardoor in de nabije toekomst het niveau van 70 dollar het vat binnen bereik komt. “In Jakarta of Manilla is de infrastructuur een puinhoop,” aldus Faber.

Door de grote behoefte van opkomende markten aan betere infrastructuur en hogere investeringen in Europa en de Verenigde Staten in bijvoorbeeld het wegennet heeft de inflatie mogelijk ook een verrassing in petto, zegt Faber. In het Verenigd Koninkrijk zijn al gesprekken gaande over extra fiscale stimulering.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie