Nieuws

Mes in bonus hedgefondsmanager

Hedgefondsmanagers verwachten de pijn ook in hun eigen portemonnee te gaan voelen. Het mes gaat in de bonussen.

Hedgefondsmanagers verwachten de pijn ook in hun eigen portemonnee te gaan voelen. Het mes gaat in de bonussen.

Hedgefondsen die kampen met een uitstroom van kapitaal zullen de bonussen flink terugschroeven, blijkt uit een enquête van het Amerikaanse wervings- en selectiebureau Odyssey Search onder 500 beleggingsprofessionals werkzaam bij hedgefondsen. Een derde deel van hen verwacht een lagere compensatie.

Professionals met zeven of meer jaren ervaring denkt dit jaar gemiddeld 14% minder te gaan verdienen. Aanleiding zijn de slechte rendementen, die de industrie dit jaar laat zien.

Hedgefondsen vragen de hoogste vergoedingen in de vermogensbeheerindustrie. Ze worden in toenemende mate geconfronteerd met ontevreden beleggers die kritisch zijn over hoge kosten en ondermaatse prestaties.

Hedgefondsen die met uitstroom kampen, betalen dit jaar naar verwachting een 37% lagere bonus uit in vergelijking met fondsen die instroom laten zien. Dat staat gelijk aan een bonus van gemiddeld 288.000 Amerikaanse dollar voor de ondermaats presterende fondsen en 394.000 dollar voor beter presterende fondsen, volgens Odyssey Search.

De uitzondering op de regel zijn junioranalisten met minder dan drie jaar werkervaring. Zij zien hun salaris gemiddeld 10% stijgen tot 321.000 dollar. In het onderzoek gaven de hedgefondsen aan meer mensen in te huren met kennis van technologie of wet- en regelgeving doordat zij hun data-analyse of compliance willen verbeteren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's