Nieuws

Fondsbeheerders meer in cash

Fondsbeheerders houden meer cash aan. Ze zijn minder optimistisch over de wereldwijde economische groei.

Fondsbeheerders houden meer cash aan. Ze zijn minder optimistisch over de wereldwijde economische groei. Dit blijkt uit het Global Fund Manager Survey dat maandelijks wordt uitgevoerd door Bank of America Merrill Lynch.

De beheerders hebben hun cashtegoeden verhoogd naar 5,8% van hun totale portefeuille. Afgelopen maand was dat nog 5,5%. In vergelijking met september zijn ook banken, aandelen in opkomende markten en de euro aantrekkelijker geworden. Daar staat tegenover dat obligaties, vastgoedfondsen, de telecomsector en de gezondheidszorg minder aantrekkelijk zijn geworden.

Fondsbeheerders kiezen voor handelsstrategieën waarbij ze een longpositie voor kwalitatief goede aandelen aanhouden. Datzelfde geldt voor zowel Amerikaanse als Europese bedrijfsobligaties. Er wordt gekozen voor een strategie waarbij uitgegaan wordt van een minieme volatiliteit. 

Opbreken Europese Unie

Fondsbeheerders zien het opbreken van de Europese Unie als een van de meest extreme risicoscenario’s waar ze rekening mee moeten houden. Een ander extreem risico is dat de obligatiemarkt instort. Een derde risico is dat Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen wint.

Los van de veranderingen ten opzichte van september hebben fondsbeheerders in oktober het meeste vertrouwen in - in volgorde van belangrijkheid – cash; technologie, banken en vastgoedfondsen. Ze zijn het meest huiverig voor het pond; het Verenigd Koninkrijk in het algemeen, aandelen en de energiesector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie